Piept de pui umplut servit cu paste

Ştiai că pastele au fost consumate pentru prima dată în China? În mod eronat, credem că pastele au fost inventate în Italia, dar primele atestări despre ospeţe la care se serveau paste provin din China, cu 5.000 de ani înainte de Hristos.
Legenda spune că faimosul explorator Marco Polo a adus tăiţeii în Italia,în secolul al XII-lea,însă există dovezi arheologice care indică faptul că şi civilizaţia etruscă îşi fabrica propriile paste cu mult înaintea romanilor,în jurul anului 500 î.H.,prin zdrobirea grânelor cu pietre şi amestecarea lor cu apă,pentru a crea un aluat.
Ai nevoie de
1 piept de pui,dezosat şi fără piele
sare
piper
8 felii bacon
30 g roşii deshidratate în ulei,tăiate fâşii
250 g spanac,spălat
50 g brânză feta
50 g brânză mozzarella
100 g măsline fără sâmburi
150 ml supă pui
4 linguri ulei
paste făinoase
sos de roşii,după gust
Preparare
Opăreşti spanacul 5 minute în apă cu sare,îl scurgi şi îl dai deoparte. Tai în 2 bucăţi pieptul de pui şi pe fiecare o crestezi pe mijloc,astfel încât să obţii o felie întinsă,suficientă pentru rulat. Le acoperi cu folie de plastic şi le baţi uşor cu un ciocan pentru şniţele. Condimentezi cu sare şi piper,după gust,şi le dai la rece 30 de minute.
Aşezi pe fiecare felie de carne câte 4 felii de bacon,roşii,spanac,apoi presari cele două tipuri de brânză fărâmiţate şi câteva măsline. Rulezi carnea şi o fixezi cu aţă alimentară sau cu scobitori. Ungi o tavă cu uleiul,aşezi ruladele,le ungi cu restul de ulei,torni supa,acoperi tava cu folie de aluminiu şi pui la cuptorul încălzit,30 de minute. Dai folia deoparte şi laşi până când carnea se străpunge uşor cu furculiţa.
Laşi 3 minute să se răcească. Serveşti alături de o porţie de paste făinoase fierte conform instrucţiunilor de pe ambalaj,şi sos de roşii cu măsline.
Foto:Profimedia