Plăcintă cu brânză şi ierburi aromate
Ai nevoie de: Pentru aluat:300 g făină, 200 g unt, 3 ouă, ½ linguriţă sare
Pentru umplutură:
› 12 roşii cherry› 200 g mozzarella› ierburi aromate (busuioc,mentă,frunze de ţelină,tarhon,pătrunjel)› 2 linguri ulei de măsline› sare › piper
Cum se prepară:
Se amestecă ingredientele pentru aluat şi se frământă bine până se obţine un aluat omogen,elastic,care se lasă la rece circa o oră.
Se întinde aluatul în foaie subţire,rotundă,se aşază într-o tavă cu hârtie de copt,iar pe toată suprafaţa se aşază roşiile tăiate pe jumătate,bucăţele de mozzarella,ierburile aromate rupte bucăţele. Se presară totul cu sare şi piper,după gust,se stropesc cu ulei de măsline,se aduc marginile din loc în loc (ca în imagine) şi se dă la cuptor pentru circa 20-30 de minute. Se serveşte imediat.