Plăcintă cu mere

Cele mai recomandate soiuri de mere pentru prăjituri sunt cele mai făinoase şi care nu se sfărâmă, cum ar fi Boskoop, Elstar, Jonagold etc. Pentru salatele de fructe foloseşte soiurile mai zemoase, cum sunt Idared sau Golden.
Dificultate medie/ Preparare 70’ / 1 tavă
Ingrediente
Pentru aluat
220 g făină
150 g unt
2 linguri zahăr
1 ou
4 linguri apă rece
Pentru umplutură
5 mere
100 g zahăr
1 praf scorţişoară
zahăr pudră,pentru decor
Preparare
Amesteci făina cu untul rece,tăiat cubuleţe,adaugi zahărul,oul şi apă,puţin câte puţin,până când obţii un aluat omogen,care nu se lipeşte de degete. Dai deoparte un sfert din el,înfăşori fiecare bucată în folie alimentară şi le dai la rece 30 de minute.
Speli merele,le descojeşti şi îndepărtezi cotorul şi cutia de seminţe. Tai merele cubuleţe şi le amesteci cu zahărul şi scorţişoara. Întinzi bucata mai mare de aluat şi o aşezi în tava tapetată,inclusiv pe margini. Adaugi merele şi nivelezi. Întinzi aluatul rămas şi-l tai făşii,pe care le aşezi sub forma unui grilaj peste tartă. O dai la cuptor până se rumeneşte. După ce s-a răcorit,o pudrezi cu zahăr.