Plăcintă cu mere

1 69521 original jpg jpeg

Cele mai recomandate soiuri de mere pentru prăjituri sunt cele mai făinoase şi care nu se sfărâmă, cum ar fi Boskoop, Elstar, Jonagold etc. Pentru salatele de fructe foloseşte soiurile mai zemoase, cum sunt Idared sau Golden.

Dificultate medie/ Preparare 70’ / 1 tavă

Ingrediente

Pentru aluat

220 g făină

150 g unt

2 linguri zahăr

1 ou

4 linguri apă rece

Pentru umplutură

5 mere

100 g zahăr

1 praf scorţişoară

zahăr pudră,pentru decor

Preparare

Amesteci făina cu untul rece,tăiat cubuleţe,adaugi zahărul,oul şi apă,puţin câte puţin,până când obţii un aluat omogen,care nu se lipeşte de degete. Dai deoparte un sfert din el,înfăşori fiecare bucată în folie alimentară şi le dai la rece 30 de minute.

Speli merele,le descojeşti şi îndepărtezi cotorul şi cutia de seminţe. Tai merele cubuleţe şi le amesteci cu zahărul şi scorţişoara. Întinzi bucata mai mare de aluat şi o aşezi în tava tapetată,inclusiv pe margini. Adaugi merele şi nivelezi. Întinzi aluatul rămas şi-l tai făşii,pe care le aşezi sub forma unui grilaj peste tartă. O dai la cuptor până se rumeneşte. După ce s-a răcorit,o pudrezi cu zahăr.



Recente

casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg