Plăcintă de vară

1 57996 original jpg jpeg

Ai nevoie de: 500-600 g piersici, 250 g brânză de vaci, 1 ou, 1 esenţă de vanilie, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 linguriţă coajă de lămâie, 50 g zahăr pudră, 40 g migdale descojite, 1 lingură amidon de cartofi, 400 g foitaj, 1 albuş, zahăr pudră pentru decor.

Cum se prepară:

Se scot sâmburii de la piersici,se spală şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare. Se mixează brânza de vaci cu oul,zeama şi coaja de lămâie,esenţa de vanilie,amidonul,50 g zahăr pudră şi migdalele decojite şi măcinate.

Se taie 1/3 din foitaj şi se dă deoparte. Aluatul rămas se întinde foarte puţin într-un dreptunghi lung şi se aşază pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se ung marginile dreptunghiului (circa 1 cm) cu albuş bătut,iar în mijloc se întinde compoziţia cu brânză. Se acoperă cu jumătăţi de piersică,aşezate cu partea bombată în sus.

Aluatul oprit se întinde într-un dreptunghi mai mare decât al celui pe care au fost puse umplutura şi piersicile. Se taie în grilaj,se aşază peste dreptunghiul cu umplutură,se introduc marginile sub tarta de jos şi se apasă uşor. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace 10 minute la foc mare,după care se dă focul mic şi se coace până se rumeneşte frumos. Se presară cu zahăr pudră.