Poftă de chifteluţe? Îţi arătăm cum să faci rapid pârjoale de ton!
Dacă eşti în căutarea unei reţete deoebită de chiftele, cu un gust excelent, care să fie și ușor de preparat, atunci trebuie să încerci aceste pârjoale cu ton!
Aceaste chiftele sunt fragede, suculente și aromate. Coace-le, prăjiți-le sau găteşte-le lent! Se potrivesc cu orice sos îţi place. Reţine această reţetă şi pentru zilele de post când este dezlegare la peşte!
Alimentele precum tonul sunt bogate îngrăsimi sănătoase ce stimulează metabolismul, în timp ce reduc inflamaţia şi controlul hormonilor responsabili pentru depozitarea de grăsimi. Tonul îţi aduce un plus de vitamina B12, Omega-3, vitamina D, atât de necesară în creşterea imunităţii. Acest tip de peşte este eficient pentru a reduce depresia şi anxietatea.
Ingrediente pentru două porţii
2 conserve ton, în suc propriu
1 ceapă verde
2 ouă
40 g făină
2 cartofi
2 căței de usturoi
sare
piper
pesmet
ulei, pentru prăjit
Vezi și: Pont pentru o masă rapidă: chifteluțe cu sos de smântână
Mod de preparare
Scurgi tonul și-l amesteci cu cățeii de usturoi pisați, ceapa verde tocată, cartofii rași și scurși, făina, sare și piper, după gust. Încingi uleiul în tigaie.
Te-ar mai putea interesa: Reţetă rapidă. Chifteluțe de curcan la cuptor, pentru un plus de energie
Formezi pârjoalele cu mâna umedă, le treci prin pesmet, apoi le prăjești în ulei, pe ambele părți, până se rumenesc.
FOTO: Shutterstock