Pont pentru cină: paste cu pui și ciuperci
Cui nu-i plac cinele ușoare, din serile din timpul săptămânii care pot fi preparate rapid și au un gust uimitor? Pastele cu ciuperci şi carne de pasăre reprezintă o masă ușoară, care este gata în mai puțin de 30 de minute!
Pastele cremoase cu pui şi ciuperci pot să devină una dintre mâncărurile tale preferate, deoarece sunt atât de ușor și rapid de făcut. Ingredientele simple fac din acest fel de mâncare o cină de seară din timpul săptămânii ieftină, dar și delicioasă.
Pentru a te bucura de un preparat gustos, alege o tigaie mare, încăpătoare pentru ca puiul să se rumenească frumos, dar fără a-l usca. În ceea ce priveşte ciupercile, spală-le bine, dar nu le lăsa la înmuiat în apă. Dacă doreşti, poţi adăuga şi spanac. Ar fi o completare grozavă la sos. De asemenea, ai mai putea pune puţin vin alb în sosul de smântână. Vinul alb dă sosului un plus de aromă, în timp ce smântâna îl face cremos și reconfortant.
Ingrediente pentru patru porţii
400 g piept de pui
170 g paste fettucine
200 g ciuperci
1 ceapă mică
2 căței de usturoi
100 ml smântână pentru gătit
1 praf de sare
piper
20 g unt
20 ml ulei
parmezan
busuioc
Te-ar mai putea interesa: Idee de preparat săţios şi rapid: paste cu pui și sos de spanac
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. Tai pieptul de pui bucăți mici, pe care le asezonezi cu sare și piper, după gust. Le rumenești în uleiul încins, având grijă să le întorci pe toate părțile.
Scoți puiul, pui untul și ceapa tocată și le sotezi trei minute, apoi adaugi ciupercile feliate și le mai rumenești alte cinci-șapte minute.
Vezi și: Gnocchi cu sos de roșii
Adaugi usturoiul pisat și, după 30 de secunde, torni smântâna pentru gătit. Adaugi carnea de pui, mai condimentezi cu sare și piper, după gust și lași la fiert 8-10 minute. Pui apoi pastele, amesteci și mai lași pe foc încă un minut. Le servești cu busuioc și parmezan ras.
FOTO: Shutterstock