Pont pentru petrecerile de vară: tort Pavlova cu ciocolată şi zmeură

Este ușor să comanzi un tort de ziua unui copil la orice cofetărie, dar ce zici să economisești bani și să prepari în casă un tort special pentru o aniversare în familie? Acest desert uimitor va impresiona cu siguranță. Tot ce ai nevoie sunt câteva ingredientele ușor de cumpărat.

image

Dacă ai la-ndemână fructe de pădure, în special zmeură, sau plănuieşti o petrecere de vară, încearcă să faci acest tort Pavlova cu zmeură şi ciocolată! Împarţi un amestec de bezea în trei. După coacerea fiecărui blat de bezea şi uscarea în cuptor la temperatură scăzută, trebuie să le răceşti complet înainte de asamblarea tortului.

Pentru un tort Pavlova reuşit, este nevoie să adaugi treptat zahărul în albușuri, în cantități mici și să baţi foarte bine după fiecare adăugare. De asemenea, este important să bați suficient de mult pentru ca granulele de zahăr să se dizolve. Ar trebui să fie suficiente zece minute.

Ingrediente pentru opt porţii

6 albuşuri

250 g zahăr

1 ½ plicuri zahăr vanilat

4 linguriţe amidon din porumb

2 linguriţe oţet de mere

1 linguriţă suc de lămâie

250 g mascarpone

250 ml smântână pentru frişcă

100 g zahăr pudră

Pentru decor:

bomboane de ciocolată

1 tablete ciocolată cu lapte

100 g zmeură

frunze de mentă proaspătă

Vezi şi: Cum a apărut pavlova, prăjitura balerinei

Mod de preparare

Amesteci zahărul tos cu cel vanilat şi amesteci trei linguri din acesta cu amidonul. Mixezi restul de zahăr cu albuşurile şi zeama de lămâie până obţii o spumă tare. Înglobezi amestecul de zahăr cu amidon şi oţetul.

Transferi o treime din compoziţie într-o tava tapetată pe care ai desenat un cerc cu diametrul de 22 cm. Laşi blatul la copt o oră şi jumătate.

Procedezi la fel pentru a forma încă două blaturi din compoziţia rămasă. Laşi la răcit fiecare blat pe hârtia de copt.

Pentru cremă, mixezi mascarpone cu zahărul la viteză mică, până când se topeşte. Baţi smântâna rece, până capătă o consistenţă tare şi, cu mişcări uşoare, o încorporezi în mascarpone.

Te-ar mai putea interesa: Bezele cu cremă de cacao. Cum le prepari?

Dai crema la frigider, apoi o răstorni într-un poş. Topeşti ciocolata pe baie de aburi.

Pe un platou, aşezi un blat de bezea, apoi o treime din cremă, cu ajutorul poşului. Alternezi asemănător blaturile, crema, ciocolata şi zmeura rămase, urmând să ornezi cu bomboane de ciocolată şi frunze de mentă.

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg