Porc dulce-acrişor cu orez

Ai nevoie de: 1 lingură amidon de porumb / 2 linguri sos de soia / 500 g carne de porc, tăiată cubuleţe / 2 linguri ulei / 2 morcovi / 1 ceapă, tăiată julien/ 1 ardei gras, tăiat în bucăţi mai mari / 200 g ciuperci, tăiate feliuţe/ 1 linguriţă miere / 1 cană apă / 200 g ananas, tăiat bucăţi / 400 g orez.
Cum se prepară
Prepari orezul urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Amesteci amidonul de porumb cu sosul de soia într-un vas mic. Treci cubuleţele de carne de porc prin acest amestec. Rumeneşti carnea într-o tigaie cu ulei,la foc iute. Pui şi un sfert de cană de apă,acoperi şi laşi să fiarbă 20 de minute,amestecând din când în când.
Apoi adaugi morcovii,ceapa,ardeiul gras,linguriţa de miere,ciupercile,sosul de soia şi restul de apă. Dai la fiert,cu capacul pus,încă 10 minute,amestecând. La final,adaugi bucăţile de ananas şi laşi pe foc 5 minute. Serveşti cald,împreună cu orez.
4 porţii
Preparare 50’
Dificultate mică