Prăjitură cu bezea

1 68365 original jpg jpeg

Un desert simplu, de sezon, prăjitura cu grepfrut este gata în puţin peste o oră şi e pe placul tuturor.

Ai nevoie de

1 foaie aluat foitaj

3 albuşuri

2 ouă

2 grepfruturi

250 g zahăr

125 g unt

Preparare

Aşezi aluatul decongelat în formă,inclusiv pe margini,şi-l înţepi din loc în loc cu furculiţa. Pui deasupra o altă foie de hârtie şi aşezi o mână de fasole uscată. Dai tava la cuptor,încins în prealabil,şapte-opt minute.

Razi coaja unui grepfrut şi storci sucul de la ambele. Amesteci ouăle bătute cu coaja şi zeama de la citrice,adaugi 150 g zahăr şi untul. Laşi să fiarbă,la foc,mic şapte minute şi dai deoparte să se răcorească. Torni crema de grepfrut peste blat.

Baţi albuşurile cu restul de zahăr,pui bezeaua peste prăjitură şi dai tava la cuptor până se rumeneşte uşor.