Prăjitură cu bezea şi caise

Pentru o tavă care se prepară în 90 de minute, ai nevoie de următoarele ingrediente: pentru aluatul de cacao: 3 linguri cacao, 5 ouă, 100 g unt, 1 cană zahăr pudră, 1 cană făină, 1 praf de copt, 1 vârf de sare.
Pentru aluatul simplu:4 gălbenuşuri,1 cană zahăr pudră,1 cană făină,100 ml ulei. Pentru umplutură este nevoie de 8 caise şi 1 borcan gem caise,iar pentru bezea de 4 albuşuri,160 g zahăr,1 vârf de sare.
Pasul 1

Pe blatul de lucru cerni făina,praful de copt şi cacaua. Separi ouăle. Pui albuşurile într-un bol şi le baţi spumă cu sare. Adaugi zahărul în ploaie,mixând continuu. Separat,freci gălbenuşurile cu untul topit. Încorporezi în compoziţia cu albuşuri,alternativ,amestecul de făină şi de gălbenuşuri.
Pasul 2

Verşi aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie şi-l laşi la copt 10 minute. Îl scoţi,îl laşi să se răcorească şi-l ungi cu gem de caise. Speli caisele,le tai jumătăţi,le îndepărtezi sâmburii şi le aşezi în tavă.
Pasul 3

Pentru aluatul simplu,freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc,încorporezi făina cernută şi uleiul. Mixezi bine ingredientele. Torni aluatul în tavă şi laşi la cuptor 15 minute.
Pasul 4

Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi sarea. Scoţi tava şi pui albuşurile. Dai din nou tava la cuptor,până când bezeaua va căpăta o culoare arămie.