Prăjitură cu cacao şi vişine

O combinaţie irezistibilă de gusturi, cacao şi vişine, această prăjitură va deveni preferata tuturor.
Dificultate: medie / Preparare: 1 h / 1 TAVĂ
Ai nevoie de
Pentru blat:
200 g făină
30 g cacao
1 praf de sare
4 ouă
135 g zahăr pudră
1 lingură esenţă de vanilie
50 g unt
Pentru crema de frişcă
150 ml smântână pentru frişcă
50 g zahăr pudră
1 lingură esenţă de vanilie
50 g fistic mărunţit
200 g vişine spălate şi fără sâmburi
Pentru ornat
1-2 linguri fistic mărunţit
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 180 ̊C.
Mixezi ouăle cu zahărul aproximativ 5 minute, până se îngroaşă. Adaugi esenţa de vanilie şi continui să baţi. Separat, combini făina, sarea şi pudra de cacao. Iei din acest amestec şi încorporezi în ploaie în ouă. Omogenizezi uşor cu lingura de lemn. Adaugi untul topit şi continui să amesteci. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptor până trece testul cu scobitoarea. Îl scoţi şi îl laşi la răcit.
Pentru cremă, torni smântâna într-un vas şi o mixezi 1-2 minute. După ce s-a întărit, adaugi zahărul şi esenţa de vanilie. Continui să baţi până se omogenizează.
Tai blatul în două felii. Întinzi un strat subţire de frişcă pe prima felie şi presari fistic. Aşezi cu grijă a doua felie, pui din loc în loc vişine, apoi întinzi restul de cremă. Ornezi cu fistic.