Prăjitură cu cacao şi vişine

1 81788 original jpg jpeg

O combinaţie irezistibilă de gusturi, cacao şi vişine, această prăjitură va deveni preferata tuturor.

Dificultate: medie / Preparare: 1 h / 1 TAVĂ

Ai nevoie de

Pentru blat:

200 g făină

30 g cacao

1 praf de sare

 4 ouă

135 g zahăr pudră

1 lingură esenţă de vanilie

50 g unt

Pentru crema de frişcă 

150 ml smântână pentru frişcă

50 g zahăr pudră

1 lingură esenţă de vanilie

50 g fistic mărunţit

200 g vişine spălate şi fără sâmburi

Pentru ornat 

1-2 linguri fistic mărunţit

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 ̊C.  

Mixezi ouăle cu zahărul aproximativ 5 minute, până se îngroaşă. Adaugi esenţa de vanilie şi continui să baţi. Separat, combini făina, sarea şi pudra de cacao. Iei din acest amestec şi încorporezi în ploaie în ouă. Omogenizezi uşor cu lingura de lemn. Adaugi untul topit şi continui să amesteci. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptor până trece testul cu scobitoarea. Îl scoţi şi îl laşi la răcit.

Pentru cremă, torni smântâna într-un vas şi o mixezi 1-2 minute. După ce s-a întărit, adaugi zahărul şi esenţa de vanilie. Continui să baţi până se omogenizează.

Tai blatul în două felii. Întinzi un strat subţire de frişcă pe prima felie şi presari fistic. Aşezi cu grijă a doua felie, pui din loc în loc vişine, apoi întinzi restul de cremă. Ornezi cu fistic.