Prăjitură cu caise
Răsfaţă-i pe cei dragi cu un desert delicios cu caise, uşor de preparat!
Dificultate medie
Preparare 1h
1 tavă
Ai nevoie de:
Pentru aluat:
250 g făină
100 g zahăr
100 ml lapte
100 g unt
1 praf de sare
1 ou
½ linguriţă praf de copt
Pentru umplutură
400 g caise proaspete
Pentru firimituri
100 g făină
70 g zahăr
100 g unt rece
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt. Adaugi laptele, oul, untul rece tăiat cubuleţe, zahărul şi sarea, apoi frămânţi bine. Laşi aluatul la dospit, aproximativ 40 de minute.
Întinzi aluatul într-o tavă tapetată, apoi aşezi caisele spălate şi feliate. Coci prăjitura 30-35 de minute, la 180 °C. Între timp, prepari firimiturile. Amesteci untul cu făina şi cu zahărul şi frămânţi cu mâinile până obţii firimiturile.
Scoţi prăjitura, presari firimiturile şi o mai dai la cuptor până trece testul cu scobitoarea, apoi o ţii la rece, minimum 2 ore.