Prăjitură cu cireşe şi frişcă

Cireşele sunt primele fructe ale începutului de vară. Roşii, negre sau albe, cu gustul lor dulceag şi puţin acrişor, sunt ingredientele perfecte pentru tarte şi pentru prăjituri fine.
Le poţi adăuga într-o mulţime de alte mâncăruri şi prăjituri la care nici nu te-ai gândit. O prăjitură cu cireşe şi frişcă sau o budincă de brânză dulce are un gust deosebit dacă adaugi două mâini din aceste fructe parfumate.
Când pregăteşti cuburile de gheaţă,pune în fiecare căsuţă cu apă câte o cireaşă şi vei avea nişte cuburi mult mai „vesele” când serveşti băuturile răcoritoare. Din cireşe poţi face salate de crudităţi şi sosuri speciale pentru fripturile de raţă,de porc sau de vânat.
Prăjitură cu cireşe şi frişcă – Ingrediente (8 porţii)
Pentru blat
350 g dovlecei
250 g zahăr
1 esenţă de vanilie
100 ml lapte
3 ouă
1 lingură scorţişoară
50 ml ulei
350 g făină
1 pachet praf de copt
Pentru umplutură
200 g gem de cireşe
500 ml frişcă
1 lingură zahăr
cireşe pentru decor