Prăjitură cu cireşe şi mascarpone
Această reţetă de prăjitură cu cireşe şi mascarpone este un deliciu pentru mulţi. Şi nici nu este deloc greu de preparat. În loc de cireşe proaspete, poţi folosi în prăjituri şi cireşe glasate. Acestea sunt extraordinar de bune şi pentru ornat.
Prepari un sirop gros din 100 g zahăr şi un pahar cu apă,pe care-l laşi să fiarbă la foc mic până se îngroaşă. Introduci cireşele fără sâmburi în acest sirop şi le dai într-un singur clocot. Le scoţi pe o farfurie şi le laşi la scurs. Acest sirop ar trebui să-ţi ajungă pentru aproape 30 de cireşe. La fel poţi glasa şi alte fructe (mere,pere,vişine etc.)
Prăjitură cu cireşe şi mascarpone – Ingrediente (8 porţii)Pentru aluat
8 ouă
10 linguri zahăr
150 g unt
10 linguri făină
coaja rasă de la o lămâie
1 pliculeţ praf de copt
1 esenţă de vanilie
sare
350 g cireşe
2 linguri cacao
Pentru cremă
1 cutie mascarpone
200 ml frişcă lichidă îndulcită
3 linguri rase zahăr pudră
Pentru glazură
200 g ciocolată menaj
1 lingură ulei