Prăjitură cu cremă de ciocolată

Merită să încerci această reţetă cu fructe de pădure şi cremă de ciocolată!
Ai nevoie de
Pentru blat
200 g unt
100 ml apă
250 g făină
3 linguri cacao
1 praf de copt
200 g zahăr
3 ouă
75 ml smântână
Pentru cremă
1 kg ciocolată menaj
700 ml smântână pentru frişcă
esenţă de rom, după gust
Pentru decor
fructe de pădure
Preparare
Pentru aluat, pui pe foc untul cu apa, până se topeşte untul. Dai deoparte. Amesteci făina cu zahărul, cacaua şi cu praful de copt. Baţi ouăle cu smântâna şi le încorporezi în unt, apoi pui făina în ploaie, amestecând uşor, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit şi îl tai în două felii.
Pentru cremă, pui pe foc ciocolata cu smântâna. Amesteci până când se topeşte ciocolata, dai deoparte şi pui esenţă de rom, după gust. Laşi la răcit, mixând din când în când ca să obţii o cremă pufoasă. Aşezi prima felie de prăjitură pe un platou, întinzi trei sferturi din cremă, pui cealaltă felie şi netezeşti peste ea crema rămasă. Decorezi cu fructe de pădure, după imaginaţie. Ţii prăjitura la rece.