Prăjitură cu cremă de vanilie

1 66587 original jpg jpeg

De pe mesele festive nu poate lipsi un desert bine ales. Pe cel pe care ţi-l propunem îl poţi face în mai puţin de două ore şi va fi pe gustul multora datorită vaniliei şi ciocolatei pe care le conţine.

Ai nevoie de

Pentru blat

5 ouă

250 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

5 linguri ulei

1 praf sare

esenţă de rom

150 g făină

2 linguri cacao

50 ml brandy

Pentru cremă

1 plic budincă de vanilie

300 ml lapte

100 g zahăr

150 g unt

Pentru glazură

2 tablete ciocolată neagră

2 tablete ciocolată albă

400 g unt

Pentru decor

ciocolată neagră şi albă rasă

½ lingură cacao,opţional

Preparare

1. Pentru blat,baţi albuşurile spumă,apoi adaugi zahărul tos şi cel vanilat. Separat,amesteci gălbenuşurile cu ulei,sare şi esenţă de rom. Treptat,combini cele două compoziţii. Adaugi în ploaie făina şi cacaua. În cuptorul preîncălzit,pui compoziţia pentru blat într-o formă de cozonac şi îl laşi până trece testul scobitorii.

2. Pentru cremă,prepari budinca potrivit recomandărilor de pe plic,adăugându-i lapte şi zahăr. După ce se leagă,pui şi unt. Întinzi crema peste blatul răcit,tăiat în trei,pe lung şi însiropat cu brandy. Păstrezi puţină cremă pentru decor pe care o împarţi în două. În jumătate de cantitate adaugi cacao.

3. Tai prăjitura pe lat în bucăţi goase. Le glazurezi cu ciocolată albă sau cu ciocolată neagră topite pe baie de aburi cu câte 200 de grame de unt fiecare. Cu ajutorul unui poş,decorezi cu cremele păstrate şi presari ciocolată rasă.

Sursă foto:Profimedia