Prăjitură cu firimituri, desertul copilăriei

Descoperă cum se prepară un desert care-ţi va aminti de plăcerile culinare ale copilăriei!
Ai nevoie de
Pentru blat
225 g unt
350 g zahăr
5 ouă
350 g făină
8 g praf de copt
500 g piersici, fără sâmburi, tăiate jumătăţi
Pentru umplutură
175 g mac măcinat
225 ml lapte
75 g zahăr
40 g făină
½ linguriţă esenţă de rom
Pentru firimituri
90 g unt rece
100 g făină
50 g zahăr
Preparare
Pentru blat, mixezi untul cu zahărul într-un vas, până obţii o compoziţie uşoară şi pufoasă. Adaugi ouăle pe rând şi baţi până se încorporează bine. Pui făina în ploaie şi praful de copt. Mixezi până când obţii un aluat omogen. Îl răstorni într-o tavă tapetată şi îl nivelezi bine.Între timp, combini macul cu laptele, zahărul, făina şi esenţa de rom. Îl pui pe foc, amestecând constant, până se îngroaşă compoziţia. Îl dai deoparte şi laşi să se răcească.Pentru firimituri, dai untul prin răzătoarea mare, presari făina şi zahărul şi amesteci ingredinetele cu mâna, până când se formează firimituri mici.Pui umplutura de mac peste aluatul din tavă, o nivelezi şi peste ea aşezi jumătăţile de piersici date prin făină. Presari firimiturile peste fructe şi dai tava la cuptorul încins, în prealabil, 1 oră sau până se rumeneşte prăjitura.