Prăjitură cu fructe de pădure, rapidă şi gustoasă

Una dintre cele mai bune şi mai aromate prăjituri cu fructe de pădure. Iată cât de simplu se prepară!
Ai nevoie de
Pentru aluat
250 g făină125 ml lapte125 g zahăr 1 ou1 praf de copt1 praf de sare
Pentru umplutură
700 g brânză de vaci
4 ouă
4 linguri smântână
100 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
Pentru topping
400 g fructe de pădure
4 linguri zahăr pudră
Pentru décor
zmeură
afine
Cum se prepară
Pentru blat, amesteci făina praful de copt şi zahărul. Separat, combini laptele cu uleiul şi torni lichidul, în fir subţire, în ingredientele uscate. Omogenizezi, presari sarea şi încorporezi oul, bătut separat. Pui aluatul într-o tavă tapetată.
Pentru umplutură, separi albuşurile de gălbenuşuri. Scurgi brânza şi o amesteci cu cele două tipuri de zahăr, gălbenuşurile şi smântâna. Separat, baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în umplutură. Răstorni compoziţia peste aluat şi o netezeşti. Dai tava la cuptorul încins 20 de minute.
Între timp, pui la foc, fructele de pădure cu zahărul şi le aduci la punctul de fierbere. Scoţi tava, aşezi fructele peste prăjitură şi o mai laşi în cuptor până trece testul scobitorii.
O decorezi cu afine şi zmeură, după preferinţă.