Prăjitură cu mere şi bezea
Ai nevoie de: 200 g unt, 100 g zahăr, 1 ou, 500 g făină, 1/2 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat.
Pentru umplutură:
4 linguri zahăr,8 mere
Pentru bezea:
7 albuşuri500 g zahăr
Cureţi merele,le dai pe răzătoare şi le amesteci cu zahărul. Le pui la călit,până nu mai lasă zeamă.
Pui într-un vas untul la temperatura camerei,tăiat cubuleţe,zahărul,oul şi zahărul vanilat. Amesteci până se omogenizează,după care încorporezi făina şi praful de copt. Aluatul obţinut nu trebuie să se mai ţină de mână. Tapetezi o tavă cu făină,întinzi două foi. Pui în tavă prima foaie,aşezi umplutura şi cea de-a doua foaie.
Într-un vas,amesteci albuşurile cu zahărul şi pui pe foc. Ţii până când se topeşte zahărul. Dai vasul la o parte de pe focş i mixezi până când obţii o spumă tare. Pui spuma în poş şi o distribui pe toată suprafaţa prăjiturii.
Dai tava la cuptor până când bezeaua devine uşor arămie.