Prăjitură cu migdale şi pepene
![1 59061 original jpg jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-4/490a2704-17b0-42ab-b1c1-aa9de2dc4e4b/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D683%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara prăjitură cu migdale şi pepene: pentru blat: 3 ouă, 100 g zahăr, 100 g făină, 1 praf de sare, 150 g fulgi de migdale.
Pentru cremă
1 plic şarlotă de vanilie
1 plic gelatină transparentă
200 g pepene verde
150 g pepene galben
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Gălbenuşurile le amesteci cu zahărul. Combini albuşurile cu gălbenuşurile şi adaugi făina în ploaie. Tapetezi o formă de tort cu unt şi făină,iar pe fund şi pe laterale presari fulgi de migdale. Torni compoziţia şi dai la cuptor până trece testul scobitorii. O scoţi şi o laşi să se răcească. Prepari şarlota conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o întinzi peste blat. Cu o linguriţă decupezi bulgăraşi de miez de pepene verde şi galben pe care-i aşezi sub forma unui turn peste şarlotă. Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o torni în fir subţire peste miezul de pepene. Dai prăjitura cu migdale şi pepene la rece pentru 2 ore,după care scoţi prăjitura din formă.
1 tavă
Dificultate mică
Preparare 90’