Prăjitură cu nuci
Originar din Asia Centrală, nucul a fost adus în sudul Europei şi nordul Africii de romani. Fructele acestui arbore erau utilizate ca monedă pentru achitarea datoriilor în secolul al X-lea, iar trei secole mai târziu, uleiul de nuci era considerat la fel de valoros ca aurul. Iti arata in articolul de azi o minunata reteta de prajitura cu nuci.
Acesta era utilizat în pictură ori la prepararea unor mâncăruri fine. Odată cu trecerea timpului,au început să se comercializeze intens şi miezul de nucă,frunzele şi lemnul arborelui.
Ingrediente prajitura cu nuci
Pentru aluat
500 g făină
200 g unt
150 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
3 gălbenuşuri
200 g iaurt
Pentru umplutură
200 g făină
150 g zahăr
200 g nuci mărunţite
1 plic praf de copt
200 g unt
200 ml lapte
3 albuşuri