Prăjitură cu piersici şi ciocolată

1 67711 original jpg jpeg

Piersicile sunt foarte bogate în vitamine şi antioxidanţi. Sunt o bună sursă de potasiu, fosfor, calciu, iar dacă vrei să beneficiciezi de toate proprităţuile sale trebuie să o mănânci crudă, nedescojită.

În medicina chineză,este folosită sub formă de compot pentru inflamaţiile stomacale. Pentru această prăjitură cu piersici şi ciocolată vei folosi tot fructe din compot.

Prăjitură cu piersici şi ciocolată – Ingrediente (4 porţii)

 

Pentru blat

4 ouă

200 g zahăr pudră

200 g unt

250 g făină

1 praf de sare

1/2 pliculeţ praf de copt

1 esenţă de vanilie

Pentru cremă            

600 ml lapte

2 pachete budincă de ciocolată

200 g zahăr

250 g unt

300 g piersici din compot

Pentru glazură     

150 g margarină

100 g ciocolată de menaj

30 g cacao

1 esenţă de rom

50 g fistic pentru decor