Prăjitură cu scorţişoară, nucă şi mere, perfectă alături de cafeaua ta preferată

O prăjitură potrivită pentru cafea este un deliciu dimineaţa. Aceasta conţine nucă , mere şi scorţişoară, o combinaţie clasică, dar care cucereşte pe oricine.

image

Dacă ai încercat să faci acest desert cu ulei de cocos, află că ai şanse mai mari de reuşită dacă adaugi unt. Poate fi servit la micul dejun sau brunch cu cafea sau ceai, sau cu un pahar mare de lapte la desert! Pentru a o păstra la frigider, pune prăjitura răcită într-un recipient ermetic şi o poţi consuma până la o săptămână. O poţi păstra şi la congelator. Pune prăjitura răcită într-un recipient ermetic şi este bună de servit timp de trei luni. Dacă o păstrezi la temperatura camerei, este perfectă timp de trei-patru zile.

Ingrediente

100 g unt moale

200 g zahăr

2 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

300 g făină

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 linguriţă praf de copt

¼ linguriţă sare

250 g smântână

350 g mere, cubulețe

Pentru decor:

100 g nuci măcinate

1 ½ linguriţă scorţişoară

80 g zahăr

3 linguri unt topit

Te-ar mai putea interesa: Melcişori cu scorţişoară şi cafea, pentru gustările de peste zi

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă dreptunghiulară. Freci untul cu zahărul, apoi înglobezi, treptat, ouăle și esenţa de vanilie până când compoziţia devine pufoasă.

Cerni ingredientele uscate: făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea. Le combini cu smântâna, adăugată treptat, apoi compoziţia de ouă. După omogenizare, înglobezi merele cubuleţe.

Vezi şi: Plăcintă cu mere şi scorţişoară. Cum să alegi merele pentru plăcintă

Transferi compoziţia în tava pregătită. Amesteci toate ingredientele pentru decor şi le întinzi în tavă. Introduci tava în cuptorul preîncălzit. După circa 40 de minute, testezi cu o scobitoare dacă prăjitura este bine coaptă.

FOTO: Shutterstock