Gogoşi cu măr, pudrate. Bonus: ce atuuri are consumul de scorţişoară

Delicioase, aceste gogoși cu mere la cuptor au aroma și textura clasică pe care o iubești. Le poţi face la cuptor sau prăjite în ulei încins, după cum preferi. Nu uita să le pudrezi cu scorţişoară, la final!

image

Dintre ingredientele acestor gogoşi, se evidenţiază scorţişoara. Cu proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și antimicrobiene, aceasta este, în general, o alternativă sănătoasă a zahărului, deoarece te protejează de diabet și bolile de inimă.

Atenţie!

Scorțișoara trebuie să fie consumată în cantități limitate, mai exact, şase grame pe zi, (aproximativ două lingurițe). În doze mari, poate provoca probleme de sănătate, deoarece conține cumarină, un compus toxic în cantităţi mari.

Scorţişoara de Ceylon este folosită din cele mai vechi timpuri pentru reducerea durerilor abdominale, dar şi pentru reglarea digestiei. În plus, ajută la ameliorarea greţurilor matinale, fiind recomandată în cazul femeilor însărcinate. Medicii pediatri recomandă produse pe baza de scorţişoară de Ceylon şi în tratarea diareei la copii, datorită efectului astringent.

Ingrediente pentru cinci porţii

1/2 cub drojdie

100 ml lapte

250 g făină

2 linguri zahăr

2 gălbenușuri

25 g unt

1 măr

½ linguriţă scorţişoară

1 praf de sare

coaja rasă de la o jumătate de lămâie

1 plic zahăr vanilat

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră

scorţişoară

Vezi şi: Cele mai pufoase gogoşi cu dulceaţă de zmeură

Mod de preparare

Prepari o maia din drojdia combinată cu trei linguri de lapte cald, două linguri făină și una de zahăr. O laşi un sfert de oră.

Te-ar mai putea interesa: Gogoşi cu vin, în stil italian

Cerni restul de făină și încorporezi maiaua, apoi laptele și zahărul rămase, gălbenușurile, mărul ras fin, fără coajă, untul topit, sarea, scorţişoara, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Frămânți până nu se mai lipește de degete.

Acoperi aluatul cu un prosop și-l lași la cald. Când și-a dublat volumul, întinzi o foaie și decupezi gogoșile.

Le mai ții la crescut un sfert de oră. Le prăjești în ulei, le scoți pe hârtie absorbantă, apoi le treci prin zahăr pudră şi scorţişoară.

FOTO: Shutterstock