Gogoşi cu măr, pudrate. Bonus: ce atuuri are consumul de scorţişoară

Delicioase, aceste gogoși cu mere la cuptor au aroma și textura clasică pe care o iubești. Le poţi face la cuptor sau prăjite în ulei încins, după cum preferi. Nu uita să le pudrezi cu scorţişoară, la final!

image

Dintre ingredientele acestor gogoşi, se evidenţiază scorţişoara. Cu proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și antimicrobiene, aceasta este, în general, o alternativă sănătoasă a zahărului, deoarece te protejează de diabet și bolile de inimă.

Atenţie!

Scorțișoara trebuie să fie consumată în cantități limitate, mai exact, şase grame pe zi, (aproximativ două lingurițe). În doze mari, poate provoca probleme de sănătate, deoarece conține cumarină, un compus toxic în cantităţi mari.

Scorţişoara de Ceylon este folosită din cele mai vechi timpuri pentru reducerea durerilor abdominale, dar şi pentru reglarea digestiei. În plus, ajută la ameliorarea greţurilor matinale, fiind recomandată în cazul femeilor însărcinate. Medicii pediatri recomandă produse pe baza de scorţişoară de Ceylon şi în tratarea diareei la copii, datorită efectului astringent.

Ingrediente pentru cinci porţii

1/2 cub drojdie

100 ml lapte

250 g făină

2 linguri zahăr

2 gălbenușuri

25 g unt

1 măr

½ linguriţă scorţişoară

1 praf de sare

coaja rasă de la o jumătate de lămâie

1 plic zahăr vanilat

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră

scorţişoară

Vezi şi: Cele mai pufoase gogoşi cu dulceaţă de zmeură

Mod de preparare

Prepari o maia din drojdia combinată cu trei linguri de lapte cald, două linguri făină și una de zahăr. O laşi un sfert de oră.

Te-ar mai putea interesa: Gogoşi cu vin, în stil italian

Cerni restul de făină și încorporezi maiaua, apoi laptele și zahărul rămase, gălbenușurile, mărul ras fin, fără coajă, untul topit, sarea, scorţişoara, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Frămânți până nu se mai lipește de degete.

Acoperi aluatul cu un prosop și-l lași la cald. Când și-a dublat volumul, întinzi o foaie și decupezi gogoșile.

Le mai ții la crescut un sfert de oră. Le prăjești în ulei, le scoți pe hârtie absorbantă, apoi le treci prin zahăr pudră şi scorţişoară.

FOTO: Shutterstock



Recente

clickpentrufemei ro jpg
Terina cu pui si fistic  Shutterstock 162327497 jpg
Imagine 1 jpg
b4f449a1 3fec dce4 0404 342eafa320a8 jpg
Cheesecake cu piersici  Sursa foto shutterstock 2277949559 jpg
Frittata cu peste  Sursa foto shutterstock 1911600289 jpg
woman using toilet morning jpg
Portocalopita  Sursa foto shutterstock 1162682032 jpg
clickpentrufemei ro varianta2 (1) jpg
Cum transformi mireasma casei tale Descopera beneficiile unui difuzor de uleiuri esentiale jpg
dupa epilare 1575985111 jpg
Panini cu sunca  Sursa foto shutterstock 683845921 jpg
Parfe de pepene rosu  Sursa foto shutterstock 568587580 jpg
10 11 shutterstock 448835689 jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 1789001060 jpg
Inghetata cu fistic si nuci  Sursa foto shutterstock 2028260711 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Foto comunicat proiectprobono MDV jpeg
Salata de creveti  Sursa foto shutterstock 2453670855 jpg
portrait newborn hold palms jpg