Gogoşi cu măr, pudrate. Bonus: ce atuuri are consumul de scorţişoară

Delicioase, aceste gogoși cu mere la cuptor au aroma și textura clasică pe care o iubești. Le poţi face la cuptor sau prăjite în ulei încins, după cum preferi. Nu uita să le pudrezi cu scorţişoară, la final!

image

Dintre ingredientele acestor gogoşi, se evidenţiază scorţişoara. Cu proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și antimicrobiene, aceasta este, în general, o alternativă sănătoasă a zahărului, deoarece te protejează de diabet și bolile de inimă.

Atenţie!

Scorțișoara trebuie să fie consumată în cantități limitate, mai exact, şase grame pe zi, (aproximativ două lingurițe). În doze mari, poate provoca probleme de sănătate, deoarece conține cumarină, un compus toxic în cantităţi mari.

Scorţişoara de Ceylon este folosită din cele mai vechi timpuri pentru reducerea durerilor abdominale, dar şi pentru reglarea digestiei. În plus, ajută la ameliorarea greţurilor matinale, fiind recomandată în cazul femeilor însărcinate. Medicii pediatri recomandă produse pe baza de scorţişoară de Ceylon şi în tratarea diareei la copii, datorită efectului astringent.

Ingrediente pentru cinci porţii

1/2 cub drojdie

100 ml lapte

250 g făină

2 linguri zahăr

2 gălbenușuri

25 g unt

1 măr

½ linguriţă scorţişoară

1 praf de sare

coaja rasă de la o jumătate de lămâie

1 plic zahăr vanilat

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră

scorţişoară

Vezi şi: Cele mai pufoase gogoşi cu dulceaţă de zmeură

Mod de preparare

Prepari o maia din drojdia combinată cu trei linguri de lapte cald, două linguri făină și una de zahăr. O laşi un sfert de oră.

Te-ar mai putea interesa: Gogoşi cu vin, în stil italian

Cerni restul de făină și încorporezi maiaua, apoi laptele și zahărul rămase, gălbenușurile, mărul ras fin, fără coajă, untul topit, sarea, scorţişoara, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Frămânți până nu se mai lipește de degete.

Acoperi aluatul cu un prosop și-l lași la cald. Când și-a dublat volumul, întinzi o foaie și decupezi gogoșile.

Le mai ții la crescut un sfert de oră. Le prăjești în ulei, le scoți pe hârtie absorbantă, apoi le treci prin zahăr pudră şi scorţişoară.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg