Desert pentru zilele de post. Prăjitură cu lămâie şi mălai
Unul dintre cele mai grele posturi de peste an, Postul Paştelui, poate să-ţi aducă în meniul zilnic şi preparate delicioase, inclusiv deserturi cum este această prăjitură cu lămâie şi mălai!

Prăjitura cu lămâie şi mălai este cea pe care ar trebui s-o faci în fiecare post! Îţi sună interesant, dar nu eşti decisă să încerci? Află că, pentru blat, este nevoie doar de puţin mălai, dar nu trebuie să uiţi să adaugi puţină coajă de lămâie pentru a obţine un echilibru între lămâie și mălai. Cred că o să-ți placă! Și dacă îţi plac deserturile cu citrice, încearcă și această prăjitură cu ulei de măsline şi portocală. Este şi preferata vedetelor internaţionale.
Ingrediente pentru o tavă
150 g margarină vegetală
½ linguriţă esenţă vanilie
70 g zahăr
1 lingură mălai fin
200 g făină
Pentru crema de lămâie:
2 banane
1 linguriţă coaja de lămâie bio
50 g făină
200 g zahăr
150 ml suc de lămâie
Te-ar mai putea interesa: Plăcintă cu bezea şi lămâie. Secretele unui desert perfect
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă dreptunghiulară. Freci margarina moale cu zahărul, esenţa de vanilie. Încorporezi pe rând făina cernută şi mălaiul fin. Omogenizezi, apoi treci compoziţia în tava pregătită şi o introduci în cuptor circa 20 de minute.
Vezi şi: Tartă cu lămâie și lapte condensat
Între timp, prepari crema. Pisezi bananele şi amesteci piureul cu coaja de lămâie, făina și zahărul. Încorporezi sucul de lămâie, apoi transferi amestecul peste baza din tava de copt şi o reintroduci în cuptor pentru încă un sfert de oră. La final, laşi prăjitura la răcit. La servire, o porţionezi şi o acoperi cu zahăr pudră.
FOTO: Shutterstock