Prăjitură umplută cu brânză şi caise

1 80601 original jpg jpeg

Descoperă cum să prepari un desert deosebit, cu brânză dulce şi caise uscate!

Ai nevoie de

7 g drojdie uscată200 ml lapte2 linguri zahăr500 g făină50 g unt1 plic zahăr vanilat3 linguri ulei1 ou1 praf de sare

Pentru umplutură

300 g brânză de vaci scursă

250 ml smântână pentru frişcă

5 linguri zahăr pudră

50 g caise uscate

Pentru decor

zahăr pudră

fulgi de ciocolată

Preparare

Dizolvi drojdia în laptele cald, apoi o combini cu o linguriţă de zahăr şi cu 2 linguri de făină. Dai deoparte maiaua, 15-20 de minute, apoi amesteci cu untul moale, zahărul vanilat, uleiul, restul de zahăr, sarea, oul şi, treptat, făina rămasă. Laşi aluatul la dospit, la loc cald, 2 ore.

Pentru umplutură, amesteci brânza cu smântâna şi cu zahărul până obţii o compoziţie cremoasă. În aceasta încorporezi caisele mărunţite. Întinzi aluatul, torni umplutura la mijloc şi uneşti capetele. Aşezi prăjitura într-o tavă tapetată şi dai la copt până se rumeneşte. După răcire, o decorezi cu zahăr şi cu fulgi de ciocolată.