Desert uşor cu caise
Vrei să fii sigură de reuşita reţetelor tale? Îţi propun să pregătim împreună un desert uşor, pe care cei mici îl pot prepara pentru mama!
Ingrediente-Pentru pişcoturi:3 ouă,50 g zahăr pudră,90 g făină,Pentru cremă:1 plic de frişcă,150 ml lapte,250 g brânză de vaci,1 lingură zahăr pudră,1 conservă de caise (300 g),100 ml cafea tare,50 ml lichior de migdale,1 lingură cacao.
1. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul pudră,se adaugă gălbenuşurile treptat şi în cele din urmă se încorporează uşor făina cernută,amestecând de jos în sus.
2. Se aşază hârtie de copt într-o tavă de aragaz. Se pune compoziţia într-un poş şi se fac pişcoturi cu lungimea de 8 cm.
3. Se coc în cuptorul preîncălzit 12 minute. Se lasă să se răcească şi se desprind cu atenţie de pe hârtie.
4. Se bate praful de frişcă împreună cu laptele până se întăreşte şi se amestecă uşor cu brânza de vaci şi cu zahărul pudră. Caisele se taie felii,iar cafeaua se amestecă cu lichiorul.
5. Se pune o lingură de cremă pe fundul a patru cupe cu picior,se aşază câteva felii de caise şi după aceea două pişcoturi înmuiate în cafea.
6. Se aşază iar cremă,felii de caise,pişcoturi şi se termină cu o lingură de cremă. Se introduc la frigider pentru o oră şi se presară cu cacao înainte de servire.