Cornuri cu brânză dulce
Ai nevoie de - Pentru aluat: / 400 g făină / 2 gălbenuşuri / 150 ml lapte / 60 g unt topit / 2 linguri zahăr / 20 g drojdie / 1 praf sare Pentru umplutură: / 100 g brânză de vaci, bine scursă / 2 linguri smântână / 3 gălbenuşuri / 2 linguri zahăr / coaja rasă de la o lămâie / 2 linguri făină Pentru uns: / 1 ou bătut
Cum se prepară
Pentru aluat,amesteci drojdia cu zahărul,puţin lapte călduţ,2 linguri de făină şi laşi la crescut. Cerni făina într-un vas mai mare,torni maiaua crescută,începi să frămânţi,apoi adaugi gălbenuşurile,un praf de sare şi restul de lapte călduţ. Torni untul topit şi continui să frămânţi până când aluatul se dezlipeşte de pe degete. Laşi la dospit,acoperit,la loc cald.
Pentru umplutură,amesteci bine toate ingredientele,adaugi coaja de lămâie şi o laşi deoparte.
Presari făină pe o planşetă şi întinzi aluatul cu un sucitor. Tai dreptunghiuri şi pui pe fiecare 1-2 linguri de umplutură,apoi le răsuceşti.
Întinzi hârtie de copt într-o tavă de aragaz şi aşezi cornurile având grijă să nu se atingă. Ungi fiecare cornuleţ în parte cu oul bătut şi dai la cuptor,încins în prealabil. Ţii până se rumenesc.