Prăjiturele cu pere şi firimituri

1 59191 original jpg jpeg

O reţetă specială, perfectă pentru mesele la care toţi cei dragi îi sunt alături. Învaţă pas cu pas cum să prepari prăjiturele cu pere şi firimituri!

Pentru prepararea a două tăvi cu aceste delicioase prăjiturele cu pere şi firimituri,pentru aluat,  ai nevoie de 300 g făină albă,1 plic drojdie,125 ml lapte,1 ou,50 g zahăr,50 g unt,1 praf de sare,coaja răzuită de la o lămâie. pentru umplutură,ai nevoie de gem de căpşuni,4 pere,150 ml vin alb,zeama de la o lămâie,50 g zahăr,iar pentru firimituri de 150 g făină,80 g zahăr,100 g unt,1 praf de sare,50 g mac. Ai nevoie şi de 1 ou pentru uns.

Pasul 1

097b3ec6c06d1fa037a00fc64107c82e jpg jpeg

Combini drojdia cu 1 lingură de zahăr,2 linguri de făină şi 2-3 linguri de lapte. Ţii maiaua la crescut până îşi dublează volumul. Amesteci făina,maiaua,zahărul,untul topit,laptele călduţ,oul,coaja de lămâie şi un praf de sare şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Îl laşi să crească.

Pasul 2

2b56fcb66e553eec10b07f41223597e3 jpg jpeg

Descojeşti perele,le scoţi căsuţa cu seminţe şi le tai feliuţe. Le pui la fiert cu vinul,zahărul şi zeama de lămâie aproximativ de 5 minute. Le scurgi şi le laşi la răcit. Între timp,prepari firimiturile. Amesteci făina cu untul la temperatura camerei,zahărul şi praful de sare până obţii firimituri mari. Împarţi compoziţia în două,iar o jumătate o combini cu macul spălat.

Pasul 3

e33a6075ab2dd5cd3eb04811f0109b62 jpg jpeg

Împarţi aluatul în două. Rulezi o jumătate şi o tai în părţi egale. Turteşti bucăţelele şi cu o ceaşcă le faci o scobitură în mijloc. Ungi aluatul cu ou bătut. Întinzi peste prăjiturele o linguriţă de gem. Aşezi peste ele feliuţe de pere,iar deasupra pui firimiturile simple. Dai prăjiturele cu pere şi firimituri la cuptor.

Pasul 4

cf33cf6e60065bb0a5734e7588991734 jpg jpeg

Procedezi la fel şi cu cealaltă jumătate de aluat,iar peste pere presari firimituri amestecate cu mac. Dai tava la cuptor până când prăjiturele cu pere şi firimituri se rumenesc frumos.

sursa foto:Profimedia