Prăjiturele vanilate

1 53801 original jpg jpeg

Pentru blat: 3 ouă, 80 g zahăr pudră, 100 g făină, 1 praf de sare Pentru umplutură 300 ml sirop de cireşe, 1 pachet praf budincă de vanilie, 50 g zahăr, 300 g cireşe.

Pentru cremă:300 ml lapte,1 pachet praf budincă de vanilie,80 g zahăr pudră,100 g unt,200 g frişcă lichidă,aşchii de ciocolată pentru decor.

Cum se prepară

1 Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare,se adaugă zahărul şi se bate până se topeşte. Se adaugă treptat gălbenuşurile şi se încorporează uşor făina cernută,amestecând de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o tavă de 20x30 cm unsă şi tapetată şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute. Se scoate din cuptor,se acoperă cu un prosop curat şi se lasă să se răcească în formă.

2 Siropul de cireşe se amestecă cu zahărul,praful de budincă şi cu cireşele curăţate de sâmburi şi tăiate în patru. Se pune vasul pe foc şi se lasă ­până se îngroaşă. Se toarnă peste blatul răcit,se dă din nou la rece,ca să se întărească.

3 Pentru cremă,se amestecă laptele cu praful de budincă şi cu zahărul pudră. Se pune pe foc şi se fierbe până se îngroaşă,amestecând continuu. Se lasă să se răcească,amestecând ocazional,după ­care se încorporează untul şi frişca bătută. Se întinde peste crema de cireşe întărită şi se dă să se întărească. Se ­taie bucăţi şi se decorează fie­care bucată cu aşchii de ciocolată.