Preparate delicioase din numai 3 ingrediente

1 69340 original jpg jpeg

Reţetele rapide şi simple sunt tot ce ai nevoie atunci când eşti prea obosită sau când se întâmplă să ai oaspeţi neanunţaţi.

Budincă de macaroane cu brânză

Dacă ai câţiva prieteni care se anunţă în ultima clipă că vin la cină,această reţetă simplă e exact ce-ţi trebuie. Pentru ea ai nevoie de paste,ulei de măsline şi brânză.

Ingrediente (4 porţii)

300 g macaroane

100 g brânză

3 ouă

Pastele le pregăteşti conform instrucţiunilor de pe pachet. Le scurgi,dar nu în totalitate,apoi le pui într-un vas termorezistent. Adaugi ouăle,treptat,apoi brânza rasă. La final,dai totul la cuptor şi laşi budinca până se rumeneşte.

Pui la sticlă

1 pui de mărime medie

2 linguriţe ulei

sare

Speli bine puiul,îl ungi cu ulei şi-l dai cu sare. Apoi,îl aşezi pe un recipient din sticlă,de 500 ml,aşezat pe o farfurie de metal în care ai pus puţină apă. Dai puiul la cuptor până se rumeneşte.

Pateuri cu mere

Iată un desert simplu,cu fructe,pentru care n-ai nevoie de multe ingrediente înafară de aluat foitaj,mere proaspete şi zahăr! Merele le speli,le cureţi de coajă,le mărunţeşti şi le căleşti cu zahăr. Întinzi aluatul pe masa de lucru cu un făcăleţ şi-l tai în pătrate. Pe fiecare bucată pui o lingură de mere într-un colţ şi împătureşti,după care presezi marginile cu o furculiţă. Dai pateurile la cuptor pe o tavă tapetată şi le ţii la cuptor până se rumenesc.