Preparate din Oltenia pentru Paşte

1 68959 original jpg jpeg

Mesele în familie de Paşte sunt îndelung aşteptate de toţi ai casei, mici şi mari, dar sunt o mare încercare pentru gospodine. Află ce preparate pregătesc cele din Oltenia şi ce are specific această zonă.

Dacă ai nevoie de câteva idei pentru a pregăti ceva diferit pentru masa de Paşte de anul acesta,află cum se pregătesc câteva bucate tradiţionale olteneşti. Alături de ouălepe care prind cu ciorap subţire frunze şi le fierb în coji de ceapă,nu este complet festinul fără ciorba de bureţi,drobul de miel,stufatul,iar la desert plăcinta şi pasca.

Preparate din Oltenia pentru Paşte-Ciorbă de bureţi

La masa de Paşte din Oltenia se obişnuieşte să se aducă şi ciorbăde bureţi. Cum în această regiune sunt preferate ciorbele acrite cu borş,nu putea să lipsească nici cu această ocazie. În Sâmbăta Mare,înainte de a merge la denie,se pregăteşte ciorba de bureţi. Se pun la fiert legumele şi se scot după ce s-au fiert,iar în fiertură se pun bureţii curăţaţi,spălaţi bine şi înmuiaţi în apă câteva ore. După ce fierb,se pune borşul şi un dram de unt topit şi amestecat cu puţină făină.

Preparate din Oltenia pentru Paşte – Stufatul,nelipsit de pe mesele oltenilor

Spre deosebire de alte zone din ţară,în Oltenia stufatul se prepară pentru sărbătoarea pascală cu praz şi ceapă verde tocate fin şi rumenite,peste care se pune carne,dar nu prea multă,şi apă,după care se fierbe cu capacul pus deasupra,până când mai scade puţin.

Preparate din Oltenia pentru Paşte – Plăcintă şi pască

La pasca preparată pentru Paşte de gospodinele din Oltenia se pune,faţă de cea făcută în alte zone,brânză din belşug decât aluat şi se coace într-o tavă rotundă,mare şi înaltă. Alături de ea,la finalul mesei de sărbătoare se serveşte o plăcintătradiţională,numită dulungaci. Se fac câteva foi din aluat fraged între care se presară brânză. Deasupra lor se pune un amestec de ouă bătut cu lapte şi miere sau zahăr. Plăcinta se pune la cuptor 30 de minute până se rumeneşte frumos.