Pui ecuadorian cu sos de ardei

1 58974 original jpg jpeg

Ce ai nevoie:› 300 g piept de pui› 500 g pulpă de roşii din conservă› 2 ardei graşi verzi› 2 ardei graşi roşii› 2 ardei chilli› 2 cepe› 3 căţei de usturoi› 100 ml vin alb sec› 2 linguri ulei de măsline› ierburi aromate (cimbru, oregano, salvie)› câteva frunze de ţelină pentru decor› sare› piper

Cum se prepară:

Se taie pieptul de pui şuviţe şi se rumeneşte,pe toate părţile,în uleiul bine încins,după care se scoate deoparte. În grăsimea rămasă,se călesc 5 minute ceapa şi usturoiul,tăiate mărunt. După ce se înmoaie,se adaugă ardeii graşi tăiaţi fideluţă şi ardeii chilli tăiaţi în două,pe lungime.

După 5 minute,se scot ardeii chilli deoparte,se pun bucăţile de carne,pulpa de roşii,vinul,sare,piper şi ierburi aromate,după gust. Se lasă să fiarbă,la foc potrivit,circa 25-30 de minute până scade sosul. Se serveşte cald,decorat cu frunze verzi de ţelină.