Pui Kiev - reţeta clasică

Deşi această reţetă clasică de pui Kiev se prepară mai ales în bucătăriile din Ucraina, se crede că, de fapt, îşi are originile undeva prin Rusia. Asta nu înseamnă însă că nu poate fi la fel de delicioasă şi pregătită într-o bucătărie românească.
În crema de unt,mai poţi amesteca tarhon,cimbru sau busuioc,însă nu trebuie să lipsească zeama de lămâie,sarea şi piperul.
Poţi folosi în loc de pesmet firimituri de pâine neagră sau integrală. Prăjeşti pâinea în cuptor,apoi o zdrobeşti.
Pui Kiev. Reţeta clasică – Ingrediente
8 bucăţi piept de pui
225 g pesmet
75 g caşcaval răzuit
5 ouă bătute
100 g făină
1 vârf cuţit boia dulce
sare
ulei pentru prăjit
4 căţei usturoi
2 linguri pătrunjel tocat
200 g unt
zeama de la ½ lămâie