Pui stir fry

1 58660 original jpg jpeg

Ai nevoie de: 1 piept pui dezosat, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde,1 ardei gras galben, 1 fir praz, 200 g ciuperci gălbiori, 1 morcov, 1 ceapă mică.

Pentru marinată: 

› 3 linguri sos soia› 1 linguriţă zahăr brun › ½ linguriţă ienibahar măcinat› 1 linguriţă ghimbir măcinat › sare › piperCum se prepară:

Se amestecă într-un vas toate ingredientele pentru marinată. Se taie pieptul de pui fâşii şi se lasă la marinat în sos circa două ore. Se curăţă legumele şi se taie ardeii fâşii,prazul-rondele,iar morcovul şi ceapa-julien.

Se scurg bucăţile de carne de sos şi se prăjesc în ulei fierbinte,la foc iute,într-un wok. Se scot pe hârtie absorbantă. În acelaşi ulei,se prăjesc la foc iute circa 5 minute legumele şi ciupercile.

Se adaugă bucăţile de carne,se condimentează,după gust,se mai lasă două minute la foc iute,amestecând continuu.

Se serveşte fierbinte.