Pui umplut la cuptor
O reţetă delicioasă, numai bună de preparat la început de săptămână, pui umplut la cuptor.
De ce ai nevoie pentru pui umplut la cuptor
1 pui
ulei
½ sticlă de bere neagră
500 g spanac
200 g şuncă
200 g caşcaval
5 ouă
2 felii de pâine
1 ceaşcă de lapte
2-3 căţei de usturoi
sare
piper
Cum se prepară pui umplut la cuptor
Speli bine puiul,îl aşezi într-o tavă,îl lungi cu ulei şi-l stropeşti cu bere. Între timp,tai şunca în cubuleţe,dai caşcavalul prin răzătoare şi le amesteci cu ouăle,300 g de spanac,sare,piper şi feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse bine. După ce omogenizezi umplutura,cu lingură de lemn,desfaci uşor pielea puiului şi umpli zona aceea cu umplutura pregătită,iar restul compoziţiei o aşezi în interior şi prinzi puiul cu câteva scobitori. La final,opăreşti 200 de grame de spanac şi-l toci,apoi îl întinzi uniform peste pui. Dai totul la cuptor până când puiul se rumeneşte. Acealaşi tip de compoziţie folosit pentru umplutură se poate prepara şi sub formă de ruladă,înfăşurată în folie de aluminiu şi coaptă alături de puiul uns bine cu grăsime pe interior şi exterior.