Pulpă de porc cu şorici la cuptor

1 66621 original jpg jpeg

Este o perioadă în care petrecem timp în bucătărie încercând să preparăm cât mai multe bunătăţi pentru cei dragi. O reţetă delicioasă pentru masa de Crăciun este pulpa de porc cu şorici la cuptor. Nu este un preparat rapid, dar are un gust atât de bun încât merită toate eforturile. Nu aveţi cum să daţi greş cu această reţetă. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru pulpa de porc cu şorici la cuptor, dar şi care sunt paşii pe care trebuie să-i urmaţi pentru preparare:

Ingrediente pentru pulpă de porc cu şorici la cuptor:

Pentru sos avem nevoie de:

10-12 căţei de usturoi,1 linguriţă de nucşoară,1 lingură cu vârf de boia dulce,4 linguri de ulei,1 linguriţă rasă cu chimen,1 linguriţă chili,sare,piper.

Pentru marinată avem nevoie de:

o bucată de porc cu tot cu şorici,

1 ceapă tăiată în patru,

4-5 căţei de usturoi,

o ţelină mică tăiată bucăţele,

2 morcovi tăiaţi rondele,

1 linguriţă chimen,

câteva boabe de piper,

4-5 foi de dafin.

Pulpă de porc cu şorici la cuptor – metoda de preparare:

Pentru sosul necesar la pulpa de porc cu şorici la cuptor se amestecă într-un căţeii de usturoi,nucşoara,boiaua dulce,uleiul,chimenul,chili,sarea şi piperul.

Într-o oală,puneţi apa cu toate ingredientele pentru marinată la fiert:o bucată de porc cu tot cu şorici,o ceapă tăiată în patru,4-5 căţei de usturoi,o ţelină mică tăiată bucăţele,2 morcovi tăiaţi rondele,1 linguriţă chimen,câteva boabe de piper,4-5 foi de dafin. Acoperiţi şi lăsa-ţi jumătate de oră la fiert.

Crestaţi carnea pe partea cu şoricul în pătrăţele,dar nu foarte adânc.

După ce marinata a fiert jumătate de oră,opriţi focul şi adăugaţi carnea. Lăsaţi aşa timp de un sfert de oră. Scoateţi carnea şi ungeţi-o bine cu sosul.

Puneţi carnea într-o tigaie şi lăsaţi pe foc timp de câteva minute. Luaţi o tavă în care puneţi carnea cu şoricul în jos şi băgaţi la cuptor,timp de o oră şi 45 de minute,pe foc mediu. Întoarceţi cărniţa şi mai lăsaţi încă o oră la cuptor.

Pulpa de porc cu şorici la cuptor se poate servi cu o garnitură de cartofi cu rozmarin şi murături,dar şi cu un pahar de vin roşu.

Poftă bună!