Răsfăţ culinar: avocado umplut

1 84765 original jpg jpeg

Avocado este unul dintre cele mai populare alimente, fiind perfect pentru micul dejun, prânz si cină. Pe lângă guacamole sau salată, poţi folosi avocado în multe alte preparate. Noi îţi propunem să îl umpli cu hering si iaurt. Un deliciu culinar! 

Ingrediente:

- 2 avocado bine coapte 

- 4 linguri zeamă de lămâie 

- 150 g file de hering marinat 

- 200 g iaurt 

- 50 g măsline verzi umplute 

- câteva fire de ceapă verde 

- boabe de piper roşu 

- 1 lămâie 

image

Citeşte şi: Moduri inedite prin care poţi păstra avocado proaspăt mai mult timp

Mod de preparare:

Cureţi avocado de coajă, le tai pe jumătate, îndepărtezi sâmburii şi le stropeşti cu 2 linguri de zeamă de lămâie. Feliezi peştele şi-l amesteci cu măslinele şi cu ceapa verde tăiate rondele. 

Combini iaurtul cu restul de zeamă de lămâie şi-l torni peste salata de peşte. Umpli fiecare jumătate de avocado cu acest amestec şi le decorezi, după imaginaţie, cu felii de lămâie, boabe de piper roşu şi cu feliuţe de peşte.

Sursă foto: Profimedia