Reţetă de caisată simplă. Ingredientele necesare şi cum se prepară

Vrei să faci o caisată numai bună pentru servit oaspeţilor tăi? În acest articol îţi prezentăm o reţetă de caisată simplă, pe care o poate face oricine!
Ingrediente de care ai nevoie pentru această reţetă de caisată simplă:
2 kg caise
500 g zahăr
1,5 l vodcă
15 sâmburi caise,sparţi
Mod de preparare:
Speli caisele şi le laşi să se usuce. Le tai,scoţi sâmburii şi le aşezi într-un borcan mare de sticlă.
Torni zahărul şi adaugi miezul sâmburilor. Închizi borcanul cu un capac şi îl mişti măcar o dată pe zi,pentru a ajuta zahărul să se topească mai repede.
Pentru a duce la bun sfârşit această reţetă de caisată simplă trebuie ca, după 5 zile, să adaugi vodca şi să mai laşi caisele la macerat 7 zile. Pregăteşti câteva sticle,le speli şi le scurgi bine de apă. Treci lichidul printr-o sită şi torni caisata în sticle.