Reţetă de plăcintă dobrogeană, cu gust ca la mama acasă

1 placinta dobrogeana jpg jpeg

Ce zici de o plăcintă, preparată după o reţetă tradiţională dobrogeană, care se face rapid şi nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente? Acest deliciu culinar este numai bun de degustat între mese sau chiar la cină.

Ingrediente pentru plăcintă dobrogeană

  • 4 ouă
  • 500 g smântână
  • 300 g unt
  • 1 pachet de foi de plăcintă 
  • 500 g brânză telemea

Chec de post cu nuci, o reţetă ideală pentru Postul Paştelui

Mod de prepapare Plăcintă dobrogeană

 Foile de plăcintă se decongelează, fiind lăsate la temperatura camerei. Între timp, brânza este dată prin răzătoare. Topim untul şi îl lasăm se se răcească, după care se ia câte o foaie de plăcinte, se întinde pe masa de gătit şi se unge cu unt. Peste ea mai adăugaţi o foaie, se unge şi aceasta cu unt, apoi peste cele două puneţi un strat subţire de smântănă şi încă un strat generos de brânză, notează wowbiz.ro.

Foaia se rulează până faceţi un sul, apoi îndesaţi sulul, ca şi cum ar fi un acordeon desfăşurat. Repetaţi această procedură cu toate foile din pachet, apoi puneţi-le într-o tavă unsă cu ulei. Sulurile se pun în tavă, aşezate unul lângă altul. Untul topit care a mai rămas trebuie folosit pentru ungerea întregii plăcinte realizate din suluri compacte.

Cum faci Mucenici munteneşti acasă. Cea mai simplă reţetă: Prepară-i fierţi, cu nucă şi scorţişoară

Într-un castron se bat cele patru ouă, după care se împrăştie uniform cu ajutorul unei pensule. Aveţ grijă să nu există vreun loc neacoperit de ou. Înţepaţi rulourile cu o furculiţă. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la tem. 200 de grade, timp de aproximativ 30-40 de minute.