Reţetă de socată. 4 moduri în care poţi prepara gustoasa băutură

reţetă de socată jpeg

Se numără printre cele mai dorite băuturi când cresc temperaturile în termometru. Licoarea poate fi preparată şi din flori uscate, care se păstrează în locuri răcoroase, dar pentru a te bucura de aroma minunată a florilor de soc, este bine s-o pregăteşti din flori proaspete. Iată 4 tipuri de reţetă de socată.

Reţetă de socată: Socată cu drojdie

Pentru acest preparat ai nevoie de:4 l apă plată/ 8 bucăţi flori de soc/ 600 g de zahăr/ 2 lămâi/ 8 g drojdie proaspătă

Pui florile de soc într-o sită şi le speli bine,după care le muţi într-un borcan. Adaugi zahărul,storci lămâiele şi pui sucul şi cojile. Torni apă cât să acopere toate ingredientele,acoperi recipientul cu o pânză curată şi laşi deoparte,peste noapte. Dimineaţa,iei puţin lichid din borcan şi adaugi drojdia. Omogenizezi bine,după care muţi toate ingredientele într-un vas mult mai mare şi pui drojdia dizolvată. Acoperi din nou borcanul cu un tifon şi laşi deoparte 1-2 zile. Strecori şi pui preparatul în sticle mici,în frigider. Ai grijă să nu strângi bine sticla,pentru ca aceasta să nu explodeze.

Reţetă de socată: Reţetă rapidă

Dacă vrei să prepari o socată în 15 minute,ai nevoie de:5 flori de soc,500 g de zahăr,5 litri de apă,o lămâie tăiată felii,5 g drojdie proaspătă.

Speli bine florile şi le pui într-un borcan,în care ai pus apa. Adaugi restul ingredientelor şi amesteci cu o lingură de lemn. Laşi vasul acoperit cu un prosop 3-4 zile la soare,amestecând din când în când. Serveşti,după ce o strecori.

Reţete de socată: Socată cu sirop de zahăr ars

Dacă vrei să-i încânţi pe cei dragi cu o reţetă de socată diferită,urmează paşii de mai jos. Ai nevoie de:10-12 flori de sos,proaspăt culese/10 litri de apă/ 1 kg zahăr/ 3-4 lămâi/ sirop de zahăr ars

După ce ai cules florile de sos,trece-le printr-un jet de apă rece,pentru a îndepărta impurităţile. Pui apă într-un borcan mare,după care adaugi zahărul,păstrând 2-3 linguri. Feliezi lămâile şi le pui în recipient. Omogenizezi bine ingredientele,după care laşi vasul deoparte. Pui cele 2 linguri de zahăr într-un vas pe foc. Când se caramelizează,stingi totul cu o cană de apă. Torni siropul peste socată,strecori şi pui în pahare.

Reţete de socată: Socată cu orez

Socata poate fi făcută şi fără drojdie. Astfel, pentru această reţetă de socată ai nevoie de:10 flori mari de soc/ 10 litri de apă/ 3 lămâi/ 1 kg zahăr/ 10 boabe de orez

Speli florile de soc,le pui în borcan,peste care torni apa şi adaugi lămâile tăiate felii. Acoperă borcanul cu un prosop şi lasă să stea peste noapte. Dimineaţa,adaugă zahărul,boabele de orez şi omogenizează bine ingredientele. Acoperă din nou,după care lasă la fermentat 3 zile. În acest timp,nu uita să mai amesteci din când în când. Filtrează amestecul şi depozitează-l în sticle. Dacă vrei,poţi fierbe apa înainte de a o pune în borcan.

Chiftele de conopidă