Reţetă de supă-cremă de pui şi ciuperci

1 66138 original jpg jpeg

În sezonul rece, supele sunt perfecte în orice zi a săptămânii. Sunt delicioase şi în plus, sunt necesare pentru că stomacul trebuie să primească ceva cald. Sunt uşor de preparat şi nu necesită mult timp.

Supă-cremă de pui şi ciuperci

Este plină de ingrediente delicioase şi aromate,iar adăugarea ciupercilor îi dă un gust delicios pe care îl vei iubi.  

Ingrediente

-1 lingură de ulei

-2 linguri de unt,nesărat

-3 căţei de usturoi tocaţi

-1 ceapă

-3 morcovi decojiţi şi tăiaţi cuburi

-  ţelină,tăiată cuburi

-1linguriţă de cimbru uscat

-1 ceaşcă de făină albă

-frunze de dafin

-pătrunjel proaspăt,tocat

-1 crenguţă de rozmarin

-5 ciuperci tăiate felii subţiri

-pieptul de pui,fiert şi taiat cuburi

-sare şi piper

Mod de preparare

Mai întâi,pune într-o oală la fiert pieptul de pui,la care adaugi o lingură de sare şi piper. În altă oală încingi uleiul la foc mediu. Adaugă untul,usturoiul,ciupercile,ceapa,morcovii şi ţelina,după ce i-ai spălat şi curăţat. Lasă-le 3-4 minute. După ce a fiert carnea,scoate-o într-un vas. Pune în oala cu legume,zeama pe care o condimentezi cu puţin cimbru. În acelaşi timp adaugă puţină zeamă de la carne,peste făină pe care o amesteci constant pentru a nu face cocoloaşe. Torni acest amestec în oala cu legume,adaugi şi carnea de pui pe care ai tăiat-o mai mică,adaugi foaia de dafin şi le pui toate la fiert. Amestecă bine în supă,adaugă sare şi piper dacă mai trebuie şi las-o să mai fiarbă 5 minute. Presară pătrunjelul în supă. Se serveşte caldă!