Reţetă de supă-cremă de pui şi ciuperci

În sezonul rece, supele sunt perfecte în orice zi a săptămânii. Sunt delicioase şi în plus, sunt necesare pentru că stomacul trebuie să primească ceva cald. Sunt uşor de preparat şi nu necesită mult timp.
Supă-cremă de pui şi ciuperci
Este plină de ingrediente delicioase şi aromate,iar adăugarea ciupercilor îi dă un gust delicios pe care îl vei iubi.
Ingrediente
-1 lingură de ulei
-2 linguri de unt,nesărat
-3 căţei de usturoi tocaţi
-1 ceapă
-3 morcovi decojiţi şi tăiaţi cuburi
- ţelină,tăiată cuburi
-1linguriţă de cimbru uscat
-1 ceaşcă de făină albă
-frunze de dafin
-pătrunjel proaspăt,tocat
-1 crenguţă de rozmarin
-5 ciuperci tăiate felii subţiri
-pieptul de pui,fiert şi taiat cuburi
-sare şi piper
Mod de preparare
Mai întâi,pune într-o oală la fiert pieptul de pui,la care adaugi o lingură de sare şi piper. În altă oală încingi uleiul la foc mediu. Adaugă untul,usturoiul,ciupercile,ceapa,morcovii şi ţelina,după ce i-ai spălat şi curăţat. Lasă-le 3-4 minute. După ce a fiert carnea,scoate-o într-un vas. Pune în oala cu legume,zeama pe care o condimentezi cu puţin cimbru. În acelaşi timp adaugă puţină zeamă de la carne,peste făină pe care o amesteci constant pentru a nu face cocoloaşe. Torni acest amestec în oala cu legume,adaugi şi carnea de pui pe care ai tăiat-o mai mică,adaugi foaia de dafin şi le pui toate la fiert. Amestecă bine în supă,adaugă sare şi piper dacă mai trebuie şi las-o să mai fiarbă 5 minute. Presară pătrunjelul în supă. Se serveşte caldă!