Reţetă de tort de şampanie, potrivit de Revelion

1 84236 original jpg jpeg

În mai putin de 6 săptămâni vom sta la masă alături de cei dragi, sărbătorind intrarea într-un nou an. Pentru asta trebuie să avem grija ca bucatele să fie alese şi potrivite. Azi vă prezentăm o reţetă de tort de şampanie, potrivit de Revelion!

Reţetă de tort de şampanie - ingrediente

Pentru blatul fraged:

100 g faina

40 g zahar pudra

1 galbenus

50 g unt

Pentru blatul de pandispan:

4 oua mari

image

coaja rasa de la o lamaie

150 g zahar

100 g faina

100 g amidon

50 g unt topit

1 lingurita praf de copt

Pentru crema:

2 linguri jeleu de zmeura

2 galbenusuri

50 g zahar

125 ml sampanie

coaja rasa de la o lamaie

6 foi gelatina alba sau 10 g gelatina fin maruntita (granule)

100 ml smantana pentru frisca

2 albusuri (optional)

Pentru ornat:

300 ml smantana pentru frisca

75 g ciocolata alba, rasa sau taiata in fasii

75 g bezea, maruntita

100 g boabe de zmeura

1 lingurita zahar pudra cernut

Reţetă de tort de şampanie - mod de preparare

Blat fraged

Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Se frământă aluatul din făină, zahăr pudră, gălbenuş şi unt. Se dă la rece 30 de minute. Se ia o formă şi se unge cu grăsime. Aluatul e potrivit pentru o tava de 26 cm. Se îmbracă forma în aluatul fraged. Se înţeapă cu furculiţa pe alocuri şi se dă la copt timp de 10 minute. Se scoate şi se lasă la răcit, pe un platou. Acest blat este OPŢIONAL pentru tortul de şampanie.

Blat de pandişpan

Se încălzeşte cuptorul la 180 grade C. Ouăle se bat spumă, se adaugă zahărul, se bate la viteză mare 2-3 minute. Se adaugă coaja de lămâie, făina, amidonul şi praful de copt. La final se pune untul topit. Compoziţia se pune într-o formă de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se coace 20 minute, apoi se lasă la răcit.

image

Blatul răcit se taie în 2 nivele. Se încălzeşte jeleul şi se pune pe aluatul fraged (dacă l-aţi făcut). Dacă nu, se pune pe o foaie de blat din pandişpan.

Gălbenuşurile şi zahărul se bat spumă, apoi se adaugă treptat şampania, coaja şi sucul de lămâie. Foile de gelatină se înmoaie în apă rece (150 ml sau mai multă), timp de 10 minute. Apoi se scurg şi se topesc la bain-marie sau microunde (se pun într-un bol şi se ţin 4-5 secunde). Gelatina NU trebuie dată în clocot deoarece se strică.

image

Se amestecă gelatina în cremă, turnând câte 2-3 linguri de gelatină şi amestecând constant. Albuşurile se bat separat, apoi se adaugă 100 ml frişcă. Se omogenizează apoi în cremă. Crema se pune apoi între cele 2 blaturi. Ultimul blat se pune deasupra şi se dă tortul la frigider câteva ore.

image

Se bat spumă 300 ml smântână pentru frişcă (puteti adăuga 50 g zahar pudra vanilat, pentru aroma) şi se ornează tortul. Se aseaza la mijloc fasii de ciocolata si se presara bezea maruntita (opţional). Puteţi pune fructe dulci sau acrişoare ca ornament şi zahăr pudră.

image

Sursa: laurasava.ro

image


Recente

shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg