Reţetă de weekend din bucătăria mexicană: Chiles Rellenos

Dragii noştri, revenim şi în această vineri cu materialul cu reţete adunate din toate colţurile lumii. Şi, pentru că de curând mexicanii şi-au sărbătorit Ziua Naţională, în acest weekend vă propunem să să gătiţi ca în Mexic!
Bucătăria mexicană este un amestec dintre bucătăria indigenilor (indieni) şi a spaniolilor,având la bază ingrediente locale. Mexicanilor le place mâncarea simplă,proaspăt gătită,iar porumbul şi ardeii iuţi sunt aproape nelipsiţi din reţetele gătite de gospodine,iar platourile cu mâncare sunt de obicei viu colorate.
Ingrendientele preferate ale mexicanilor
Roşiile şi „tomatillos” (roşiile verzi),alături de dovlecei şi cartofii dulci sunt printre cele mai populare legume din mâncarea tradiţională mexicană. Printre fructele cele mai des întâlnite în reţetele lor,găsim ananasul,papaya,avocado şi mango. Aroma şi intensitatea gustului mâncărurilor mexicane este dată de obicei de condimente precum cimbrul,cuişoarele,de coriandru,oregano,scorţişoară,usturoi,şi desigur. Desigur,sunt nelipsiţi ardeii iuţi,care au o semnificaţie deosebită şi în miturile religioase străvechi ale mexicanilor.