Reţetă delicioasă de tiramisu

1 66031 original jpg jpeg

Ai poftă de ceva dulce şi nu ştii ce să prepari? Încearcă reţeta de tiramisu, este uşor de preparat, nu necesită mult timp şi în plus, este delicios. Cui nu-i place tiramisu?

Ingrediente:

-3 cutii de brânză mascarpone italienească -2 pachete de pişcoturi   -2 gălbenuşuri de ouă    -2 linguri de zahăr   -5 linguri de espresso sau cafea foarte tare,răcită    -2 linguriţe de rom sau coniac    -2 linguri de cacao

Mod de preparare

Într-un vas mai mare,amestecă gălbenuşuri de ouă,zahărul şi jumătate de lingură de coniac sau rom. Amestecă cu mixerul ingredientele până se îngroaşă. Apoi,adaugă brânza mascarpone. Amestecul obţinut trebuie să fie omogen ca să se poată întinde. În cazul în care nu este destul de îngroşat,mai amestecă cu o paletă şi mai adaugă puţină brânză.

În acest timp,pregăteşti un platou pe care să aşezi prăjitura. Scoate pe o farfurie pişcoturile şi în alta,pune cafeaua. Iei pe rând câte un pişcot pe care îl scufunzi în cafea,pe o parte şi pe alta. Aşezi maxim 10 pişcoturi pe platou,însiropaţi,apoi pui primul strat de cremă. Continui cu al doilea rând de pişcoturi,la fel,însiropaţi,şi pui încă un strat de cremă. La fel faci şi cu ultimul strat,aşezi pişcoturile şi adaugi crema care a mai rămas,pe care o întinzi uniform. Deasupra cremei,presari cu cacao şi gata. Se pune la rece şi poate fi servită peste 2 ore.



Recente