Reţeta dulce a zilei: Cornuleţe cu mac

Când ai poftă de ceva dulce, prepară aceste cornuleţe pufoase din aluat de cozonac.
Dificultate medie/ Preparare 2 h/ 2 tăvi
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină
250 g unt
60 g zahăr
2 gălbenuşuri
½ cub drojdie
200 ml lapte
1 praf de sare
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă esenţă de rom
Pentru umplutură
400 g mac
150 g zahăr
200 ml lapte
50 g stafide
1 ou,pentru uns
Pas 1
Amesteci drojdia sfărâmată cu puţin lapte cald,o lingură de zahăr şi două linguri de făină. După ce s-au omogenizat ingredientele,laşi maiaua să crească până îşi dublează volumul.
Pas 2
Încorporezi maiaua în restul de făină,adaugi gălbenuşurile frecate cu sarea,zahărul rămas,untul topit,esenţele şi laptele cald. Frămânţi până obţii un aluat elastic,care nu se mai ţine de degete. Îl laşi la dospit,într-un loc cald,aproximativ o oră.
Pasul 3
Fierbi în lapte macul spălat şi măcinat,adaugi zahărul şi,când s-a îngroşat,pui stafidele. Dai vasul deoparte şi laşi la răcorit. Împarţi aluatul în jumătate şi întinzi două foi rotunde,nu foarte subţiri.
Pas 4
Decupezi triunghiuri şi aşezi în fiecare umplutură,apoi le rulezi. Aşezi cornurile într-o tavă tapetată,le ungi cu ou şi le dai la cuptor până se rumenesc.
Sfat
Pentru a obţine cornuri pufoase,este recomandat să frămânţi aluatul cel puţin 10 minute,până când face bule de aer. De asemenea,îţi poţi da seama că aluatul este gata,dacă atunci când îl rupi,se desparte în fâşii.