Reţetă dulce: Prăjitură cu aluat sfărâmicios
Profită de sezonul căpşunilor şi oferă-le celor dragi un desert delicios!
Ai nevoie de
Pentru aluat
150 g unt
3 ouă
200 g zahăr pudră
100 g smântână
250 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 praf de sare
Pentru umplutură
300 g căpşuni
Pentru glazură
3 linguri unt
3 linguri făină
3 linguri zahăr pudră
Preparare
Freci untul cu zahărul până ce se dizolvă. Adaugi gălbenuşurile,unul câte unul,smântâna,făina amestecată cu praful de copt şi esenţa de vanilie. La final,încorporezi albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare.
Aşezi umplutura într-o tavă tapetată şi pui deasupra căpşunile feliate.
Dai tava la cuptor 15 minute.
Amesteci făina cu untul şi zahărul pudră şi presari aluatul obţinut peste prăjitură.
Dai din nou la cuptor până trece testul scobitorii.