Reţetă dulce: Tartă cu cremă de brânză şi căpşuni

Tarta e un desert cu fructe, deloc complicat şi foarte gustos, perfect pentru un final de săptămână călduros.
Dificultate medie / 1 tartă / 75’
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
125 g unt
1 ou
1 praf de sare
50 ml apă
1-2 linguri zahăr
Pentru umplutura de brânză
200 g brânză de vaci,scursă
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
coajă de lămâie răzuită
zeama de la o lămâie
2 ouă
Pentru umplutura de fructe
200 g căpşuni
100 g afine
150 ml lapte
3 ouă
2 linguri zahăr
3 linguri făină
Pasul 1
Pentru aluat,freci untul rece de la frigider cu făina. Adaugi treptat gălbenuşul,sarea şi zahărul. Torni apa puţin câte puţin şi continui să frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini,apoi,îl întinzi într-o formă rotundă tapetată,îl acoperi cu o folie şi-l dai la frigider 30 de minute.
Pasul 2
Pentru umplutură,amesteci brânza cu ouăle,zahărul,zahărul vanilat şi coaja de lămâie răzuită şi zeama de lămâie până obţii o cremă. Scoţi aluatul din frigider. Peste el torni crema de brânză şi dai tava la cuptor 15-20 de minute,până când s-a întărit crema.
Pasul 3
Scoţi tava din cuptor şi dai deoparte. Speli căpşunile,elimini codiţele şi le tai feliuţe,le aşezi în tavă împreună cu afinele dezgheţate şi scurse.
Pasul 4
Amesteci laptele cu ouăle bătute,zahărul,făina şi torni peste fructe. Dai la cuptor 20-25 de minute,la foc potrivit,până se rumeneşte.
Pont! Pentru umplutură,poţi folosi orice fel de fructe vrei,în orice combinaţii,după ce le-ai scurs bine.