Reţetă fără coacere, care e gata în 20 de minute. Încearcă prăjitura cu brânză şi piersici

2 reteta fara coacere prajitura cu branza jpg1 jpg jpeg

În prag de weekend, dacă ai ceva dulce, dar nu vrei să petreci foarte mult timp în bucătărie, reţeta aceasta este ideală. Prajitura cu brânză şi piersici se prepară la rece, fără coacere şi nu-ţi ia mai mult de 20 de minute să o pregăteşti.

Un fel de cheesecake, acest desert propus de gustarte.ro este pe cât de răcoritor şi uşor, pe atât de delicios. Se face cu biscuiţi digestivi, nu are multe calorii, iar gustul îţi va încânta simţurile.

Citeşte şi: Reţeta de Clătite în două culori

Ingrediente reţetă de prăjitură cu brânză şi piersici

  • 4 - 5 piersici (se pot folosi şi alte fructe de sezon, precum cireşe, caise, căpşuni, fructe de pădure)
  • O formă de 20 cm diametru, cu fund detaşabil

Pentru blat

  • 110 g biscuiţi digestivi, măcinaţi (aproximativ 8-10 biscuiţi)
  • 50 g unt topit, plus un pic suplimentar pentru ungerea tigăii
  • 2 linguri zahăr
  • Crema de brânză
  • 300 g de brânză de vaci
  • 200 ml de frişcă cu 33% grăsime
  • 200 g zahăr

Preparare reţetă prăjitură cu brânză şi piersici

Pentru a face blatul, amestecaţi bine într-un castron biscuiţii digestivi măcinaţi, untul topit şi zahărul. Cu o lingură, mutaţi pasta de biscuiţi la baza recipientului, apoi presăraţi ferm amestecul pe fundul recipientului ridicând un pic pe margini. Daţi la frigider pentru o oră.

Citeşte şi: Prăjitură cu iaurt şi mure, fără coacere, un desert delicios

Ţineţi frişca la frigider până la preparare: când blatul s-a răcit, începeţi prepararea cremei. Adăugaţi frişca rece într-un castron mare (e important să fie rece) şi folosiţi un mixer pentru a o amesteca cu zahăr, până la omogenizare. Puneţi într-un blender brânza de vaci şi adăugaţi câteva linguri de frişcă, apoi mixaţi amestecul până obţineţi o pastă. Adăugaţi crema de brânză astfel obţinută în frişca din castron şi amestecaţi din nou cu mixerul, până obţineţi o cremă omogenă şi pufoasă.

Adăugaţi crema de brânză peste blatul de biscuiţi, nivelaţi, apoi decoraţi cu feli de piersică şi daţi iar la frigider. Se serveşte rece.



Recente

wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg