Reţetă fără coacere, care e gata în 20 de minute. Încearcă prăjitura cu brânză şi piersici

2 reteta fara coacere prajitura cu branza jpg1 jpg jpeg

În prag de weekend, dacă ai ceva dulce, dar nu vrei să petreci foarte mult timp în bucătărie, reţeta aceasta este ideală. Prajitura cu brânză şi piersici se prepară la rece, fără coacere şi nu-ţi ia mai mult de 20 de minute să o pregăteşti.

Un fel de cheesecake, acest desert propus de gustarte.ro este pe cât de răcoritor şi uşor, pe atât de delicios. Se face cu biscuiţi digestivi, nu are multe calorii, iar gustul îţi va încânta simţurile.

Citeşte şi: Reţeta de Clătite în două culori

Ingrediente reţetă de prăjitură cu brânză şi piersici

  • 4 - 5 piersici (se pot folosi şi alte fructe de sezon, precum cireşe, caise, căpşuni, fructe de pădure)
  • O formă de 20 cm diametru, cu fund detaşabil

Pentru blat

  • 110 g biscuiţi digestivi, măcinaţi (aproximativ 8-10 biscuiţi)
  • 50 g unt topit, plus un pic suplimentar pentru ungerea tigăii
  • 2 linguri zahăr
  • Crema de brânză
  • 300 g de brânză de vaci
  • 200 ml de frişcă cu 33% grăsime
  • 200 g zahăr

Preparare reţetă prăjitură cu brânză şi piersici

Pentru a face blatul, amestecaţi bine într-un castron biscuiţii digestivi măcinaţi, untul topit şi zahărul. Cu o lingură, mutaţi pasta de biscuiţi la baza recipientului, apoi presăraţi ferm amestecul pe fundul recipientului ridicând un pic pe margini. Daţi la frigider pentru o oră.

Citeşte şi: Prăjitură cu iaurt şi mure, fără coacere, un desert delicios

Ţineţi frişca la frigider până la preparare: când blatul s-a răcit, începeţi prepararea cremei. Adăugaţi frişca rece într-un castron mare (e important să fie rece) şi folosiţi un mixer pentru a o amesteca cu zahăr, până la omogenizare. Puneţi într-un blender brânza de vaci şi adăugaţi câteva linguri de frişcă, apoi mixaţi amestecul până obţineţi o pastă. Adăugaţi crema de brânză astfel obţinută în frişca din castron şi amestecaţi din nou cu mixerul, până obţineţi o cremă omogenă şi pufoasă.

Adăugaţi crema de brânză peste blatul de biscuiţi, nivelaţi, apoi decoraţi cu feli de piersică şi daţi iar la frigider. Se serveşte rece.



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg