Reţetă inedită pentru iarnă: Gogoşarii la oţet cu hrean au un gust desăvârşit

1 gogosari cu hrean jpg jpeg

Obişnuieşti să pui gogoşari la borcan pentru iarnă, pentru a-i folosit drept “acritură” la friptura sau la salata de boeuf? Dacă răspunsul este da, atunci trebuie neapărat să încerci şi reţeta de gogoşari un hrean, o variantă diferită de a prepara aceaste legume delicioase.

Găseşti mai jos reţeta gospodinelor experiementate, cu ingredientele necesare şi cu modul de preparare detaliat. Gustul este unul desăvârşit şi nu este deloc greu de făcut.

Ingredientele sunt pentru şapte borcane mari de 800 de grame, însă poţi face jumătate de doză sau mai multe, în funcţie de nevoi.

Ingrediente reţetă de gogoşari la oţet cu hrean

  • 4 kg gogoşari
  • 800g zahăr
  • 800ml oţet alb regal 9 grade
  • 250g hrean rădăcină
  • 2 linguri sare mare neiodată
  • 7 linguriţe piper boabe
  • 7-14 foi de dafin

Citeşte şi: Cartofi la cuptor cu lămâie, reţetă rapidă şi uşoară

Mod de preparare reţetă de gogoşari la oţet cu hrean

Zahărul şi sarea se dizolvă bine în cantitatea de oţet, hreanul se curată de coajă şi se taie fâşii pe lung, gogoşarii se spală şi se taie sferturi (felii) şi se curată de cotor şi seminţe, scrie bzi.ro.

Într-un lighean încăpător se pun gogoşarii şi deasupra lor se toarnă oţetul şi se acoperă vasul cu un ştergar. Gogoşarii se amestecă periodic timp de 24 ore foarte uşor cu o spumieră astfel încât fiecare felie de gogoşar să i-a contact cu zeamă care o să se formeze în lighean.

Se pregătesc câteva borcane mari care se sterilizează bine apoi se pune în fiecare borcan: 1-2 foi de dafin, 1 linguriţă de piper boabe şi 1 fâşie de hrean tăiată bucăţele, apoi se umplu borcanele cu felii de gogoşar până sus. Gogosarul nu se pune prea înghesuit deoarece zeamă trebuie să circule printre ei, mie în fiecare borcan mi-au încăput în jur de 13-15 felii de gogoşari.

Citeşte şi: Zacusca de peşte, vedetă la borcan! Încearcă reţeta originală, pescărească

Se aşază deasupra câte 2 fâşii de hrean în formă de cruce astfel încât să nu permită gogosarilor să se ridice deasupra lichidului, se completează cu zeamă din lighean până se umplu borcanele apoi se acoperă bine cu capace.

Se păstrează în cămară sau într-un loc ferit de lumina directă a soarelui.



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg